• baner1.jpg
  • baner2.jpg
  • baner3.jpg
  • baner4.jpg
  • baner5.jpg
  • baner6.jpg
  • baner8.jpg

Video reklama1

22 - 26

Ministarstvo nauke, u saradnji sa svojim brojnim partnerima, i ove godine za vas organizuje OTVORENE DANE NAUKE.

Riječ je o festivalu nauke koji će po četvrti put pokušati da pokaže koliko je nauka sveprisutna, zanimljiva i uvijek inspirativna. Ona postavlja pitanja, daje odgovore i ogromnom brzinom mijenja svijet oko nas. Ne volimo je obično zato što je ne razumijemo, zato iz godine u godinu dajemo sve od sebe da vam je približimo.

U periodu od 22. do 26. septembra, pozivamo Vas na još jedno uzbudljivo druženje, čija priprema je dugo trajala, a vi ćete nam reći da li je vrijedjelo.

U Atlas Capital Centru imaćete priliku da mjesec dana od dana otvaranja festivala vidite interaktivnu izložbu „Italija budućnosti", koja je oduševila Tokio, San Francisko i Los Anđeles, a koja je u Crnu Goru uspjela da dođe zahvaljujući ogromnom angažovanju Nacionalnog istraživačkog savjeta Italije (CNR), italijanskog Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori.

Pored izložbe, u Atlas Capital Centru, očekuju vas i posebno pripremljene radionice, zahvaljujući kojim ćete iz drugačijeg i zanimljivijeg ugla sagledati matematiku, fiziku, hemiju, biologiju i arheologiju.

U tom prostoru imaćete priliku da na tribinama razgovarate oči u oči sa naučnicima, ali i učestvujete u još jednoj fantastičnoj Noći Istraživača, kao i danu posvećenom Neuronauci.

Festival će ove godine po prvi put ugostiti i Tesla konvoj, koji će u Crnu Goru dovesti i Tesla električne automobile, ali i veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u nauku iz čitavog regiona. Pored programa u Atlas Capital Centru, na Univerzitetu Donja Gorica, zahvaljujući još jednoj Fabrici znanja, zavirićete u čudesan svijet računara, dok Vas zanimljive tribine, radionice, otvorene labaratorije očekuju i u Kotoru, Baru i Cetinju.

U pripremi ovogodišnjeg festivala učestvovali su svi, koji se na bilo koji način bave naukom u Crnoj Gori, počev od univerziteta, naučnoistraživačkih institucija, muzeja, nevladinih organizacija, kompanija i preduzeća. Ministarstvo nauke kao organizator ovog festivala bilo je samo dobar koordinator i imamo potrebu da svima kažemo HVALA!

Opet smo tu da dijelimo znanje sa vama.

ORGANIZACIONI TIM OTVORENIH DANA NAUKE

Čekamo vas!

*Svi događaji u okviru Otvorenih dana nauke otvoreni su za javnost i besplatni!
 Arhiva  
 tv ikonica    Dokumentarni film
Otvoreni Dani Nauke 2013
 www ikonica Web sajt
Otvoreni Dani Nauke 2013
 www ikonica

Web sajt
Otvoreni Dani Nauke 2012